Mensen die mij kennen, weten dat ik een fervent wandelaar ben. Soms trek ik er een paar dagen op uit om weer wat stappen te zetten op mijn tocht naar Santiago de Compostella.

Het mooie van wandelen is, dat het ruimte in het hoofd geeft. Ik kan soms echt ‘leeglopen’. Daarnaast krijg je inspiratie van de situaties die je meemaakt. Het vertelt je veel over jezelf. Zo kreeg ik een paar jaar geleden, een paaltjesroute lopend met mijn man, een helder inzicht.

We liepen een prachtige wandeling door het bos. Paaltjes met een geel geschilderd kopje leidde ons over mooie paden. Op enig moment hadden we al een tijdje geen paaltje gezien. En hoe langer het duurde, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat we ergens een verkeerde afslag hadden genomen. Totdat ik manlief uiteindelijk zover kreeg dat hij met mij omkeerde om op pad te gaan naar het laatste paaltje dat we hadden gezien. Uiteindelijk bleek dat we wel goed zaten en gewoon door hadden kunnen lopen. Onze energie ging uit naar iets dat achter ons lag, in plaats van te genieten wat er op dat moment was. Zonde!

Dat herken ik bij mezelf ook in andere situaties. Ik durf best op pad te gaan en afwijkende keuzes te maken, maar als ik lange tijd geen bevestiging krijg dat ik op de goede weg ben, dan word ik onzeker en heb ik de neiging terug te gaan naar het bekende. Zo heb ik al twee keer een interim-opdracht gekozen binnen een wereld die ik kende en waarin ik me vertrouwd voel. Terwijl mijn droom is om te coachen en niet om leiding te geven.

Ik ben dus kennelijk wel avontuurlijk, maar wel binnen kaders waar ik op terug kan vallen…

Ilse van den Helder (www.b-rightcoaching.nl) coacht teams en individuen. Zij doet dit in haar praktijk in Nieuwkoop, maar ook wandelend. Met haar op pad? Mail naar ilse@b-rightcoaching.nl.