Confucius zegt;
“Geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken.”

Een mooie quote die mij tot nadenken zette. Om ‘nooit meer te hoeven werken’, moet je wel weten wat bij je past. En dat heeft natuurlijk met je talenten te maken. Nu heb ik ontdekt dat je er nog niet bent als je weet welke talenten je hebt. Het wordt pas interessant als je weet welke talenten passiegedreven en welke risicomijdend zijn.

Passiegedreven talenten

In deze categorie gaat het om talenten die je passie en energie opleveren. Die maken dat je niet meer weet hoe laat het is en in welke omgeving je bent. Het zijn altijd authentieke talenten; talenten die in oorsprong al in jou aanwezig waren. En die je vervolgens verder hebt ontwikkeld omdat je het leuk vond er iets mee te doen.

Risicomijdende talenten

Dan zijn er ook talenten die je inzet om situaties die voor jou niet plezierig zijn, te vermijden. Deze zijn weer onder te verdelen in twee categorieën;

  • Doorgeschoten authentieke talenten. Ik zal dit aan de hand van een voorbeeld uitleggen. Jan is heel intelligent en goed in analyseren. Op de lagere school viel hij weleens buiten de groep (“stuudje”). Dit voelde niet fijn. Om dit gevoel maar niet te voelen, heeft Jan zijn talent gebruikt om zich te beschermen. Hij heeft geleerd om veel met zijn ratio weg te analyseren. Een authentiek talent schiet door. In een latere fase in het leven van Jan blijft hij dit talent extreem inzetten. Hij krijgt last van de valkuil van dit doorgeschoten talent, namelijk dat gevoel geen kans krijgt zich te etaleren.
  • Aangeleerde compensatietalenten. Ook hier een voorbeeld. Marieke is heel creatief. Maar daardoor ook een chaoot. Dit past niet zo goed in het gezin waarin zij opgroeit. Zij ontwikkelt al jong het talent om te ordenen en structuur aan te brengen, om toch binnen het gezin te kunnen passen en het gevoel van afwijzing te vermijden. Zij heeft geleerd de valkuilen van haar authentieke talent te compenseren. Een compensatie-talent is vooral aangeleerd en ‘tegenovergesteld’ aan een (groot) authentiek talent.

Terug naar een goede balans

Het zal duidelijk zijn dat bewustwording op de achterliggende reden van je talenten, je heel veel kan opleveren. Deze kennis helpt je een goede balans te vinden bij het inzetten van je talenten. Zowel privé als zakelijk.

Daarbij wil ik gezegd hebben dat het met aandacht inzetten van een compensatietalent prima is. Het feit dat je compensatietalenten hebt ontwikkeld, maakt je een vollediger persoon. Maar in mijn praktijk zie ik echter wekelijks de energieverliezen door een onterecht aanzien van een compensatietalent als authentiek talent. Maar ook door een bovenmatige inzet van een authentiek talent.

Voor het creëren van genoemde bewustwording en het faciliteren bij de beweging terug naar een gezonde inzet van het authentieke talent, ben je bij mij aan het goede adres. Dit doet namelijk een beroep op mijn authentieke talenten. En dat maakt dat ik vanuit eigen ervaring kan zeggen dat als je doet wat bij je past, het niet voelt als werken!

Ilse van den Helder (www.b-rightcoaching.nl) coacht teams en individuen op het gebied van talentontwikkeling. Zij doet dit vanuit haar praktijk in Nieuwkoop. Op zoek naar je eigen authentieke talenten? Maak een afspraak voor een gratis intake via ilse@b-rightcoaching.nl.